Wie een kind ontvangt in mijn naam, ontvangt Mij

En een ieder, die zulk een kind ontvangt in mijn naam, ontvangt Mij. Mattheus 18:5

Wat een kostbaar geschenk is het om een kind te mogen ontvangen! Extra bijzonder is het om te beseffen dat God zichzelf aan ons wil geven door het kind, als we het kind uit Zijn hand ontvangen, op Zijn tijd.

“In het kind gaf uw God zich aan u, opdat u zich aan Hem zou kunnen geven. Zoals u uw kind behandelt, zo behandelt u uw God; en zo zal God u behandelen”, schreef de Zweedse predikant N.P. Wetterlund aan het begin van de 20e eeuw. Wat een zegen, maar ook een verantwoordelijkheid voor de ouders! Laten we die verantwoordelijkheid altijd ernstig nemen en onze kinderen behandelen als een hemelse gave.


Lees ook:

Laat het geduld volkomen doorwerken
Laat het geduld volkomen doorwerken

Ik moet toegeven dat bidden om geduld nooit eerder aantrekkelijk was voor mij. Het klonk zo passief en ik vond dat er actie nodig was. Lees meer »