Wees niet bang, hou vol

Maar Mozes zei tegen het volk: Wees niet bevreesd, houd stand, zie het heil van de HEERE dat Hij vandaag nog voor u zal bewerken! Want de Egyptenaren die u vandaag ziet, zult u tot in eeuwigheid niet meer terugzien. Exodus 14:13
Het volk Israël dat vertrokken was uit Egypte, was aangekomen bij de Schelfzee. God had hen er heen geleid met de wolkkolom die voor hen uitging.
Het Egyptische leger kwam achter hen aan, en ze konden geen kant op. Hoe was het mogelijk, had God zich vergist? Het hele volk was doodsbang..
Alleen hun leider, Mozes vertrouwde op de almachtige en wijze God, die hen zou verlossen.
Hij bemoedigde en riep iedereen op om niet bang te zijn en stand te houden.
We weten wat er gebeurde. Het hele volk kon veilig over het droog gevallen pad de overkant van de zee bereiken,, terwijl het leger van farao achter hen verdronk.

 

Ook wij kunnen in een “hopeloze” situatie belanden. We zien geen uitweg en onze emoties lopen hoog op. Laten we juist dan op God vertrouwen, zoals dit gezin in India deed. Lees het in het artikel “Geloof in de God van wonderen!”

Lees ook:

Geloof in de God van wonderen!
Geloof in de God van wonderen!

Toen ik onze situatie vergeleek met de kinderen van Israël die door de Rode Zee trokken, begreep ik: er is een belofte voor degenen die in geloof gaan. Lees meer »