van geslacht tot geslacht

Een gebed van Mozes, de man Gods.
Here, Gij zijt ons een toevlucht geweest
van geslacht tot geslacht; Psalm 90:1

Mozes kon terugkijken op zijn eigen leven en op het leven van zijn ouders die onder moeilijke omstandigheden trouw waren gebleven aan de Here hun God. Maar hij kon zelfs helemaal terugblikken in de geschiedenis van Abraham, Izak en Jacob. Ze hadden allemaal veel meegemaakt, maar hadden op de Here vertrouwd en waren trouw aan hem gebleven.

Sommige christenen kunnen ook terugkijken op het godvruchtige leven van hun voorgeslacht en hebben daardoor een waardevol fundament om op verder te bouwen.
Maar ook als dat niet het geval is kun je, juist als je jong bent kiezen voor een leven met God en gaan ervaren dat Hij een toevlucht voor je is in moeilijke situaties.

Een leven met God betekent dat je leeft naar de Bijbel, dat je in geloof doet wat daar staat en dat je tot Hem bidt. Zo wordt de Here je toevlucht en krijg je steeds meer ervaringen met de Here jouw God.


Lees ook:

“Het bepalende decennium: Waarom je twintigerjaren er toe doen”
“Het bepalende decennium: Waarom je twintigerjaren er toe doen”

Laatst viel mijn oog op een boekadvertentie. De titel: “Het bepalende decennium: waarom je twintigerjaren er toe doen – en hoe je daar het meeste uithaalt” maakte dat ik verder las. Lees meer »